Se pieni kulttuuriero

Käynnissä olevissa jääkiekon MM-kisoissa Ruotsin Tre Kronor, lähes sinikeltainen Dream Team, on hävinnyt kolmesta ottelustaan kaksi. Ja keikkuu neljällä pisteellään oman lohkonsa nelosena.

Samoissa kisoissa Suomen Leijonalauma, ei läheskään mikään sinivalkoinen Dream Team, on hävinnyt kolmesta ottelustaan kaksi. Ja keikkuu neljällä pisteellään oman lohkonsa nelosena.

Siihen yhtäläisyydet sitten jäävätkin. Sillä vaikka maitolasi näyttää samanlaiselta, on se Ruotsin puolella puolitäysi, kun se Suomessa on puolityhjä.

Eli. Ruotsissa puhutaan kehityksestä, ensi viikon tärkeimmistä otteluista, että kunhan hiukan maalintekoa skarpataan niin homma reilassa. Kun taas Suomessa valmentaja heitetään bussin alle, sana fiasko kirjoitetaan jo nyt ISOLLA, ja ”ei tästä kuitenkaan mitään tule”-mentaliteetti voittaa alaa.

Onneksi ei kuitenkaan joukkueen sisällä. Oskar Osalan huikean kypsät kommentit eilisen pelin jälkeen olivat mannaa korvilleni. Eikä Topi Jaakola, Mikko Rantanen, Jesse Puljujärvi juurikaan kalvenneet Oskun rinnalla. Ammattimaisia kommentteja läpeensä.

Sillä lasi on todellakin à la Sverige – vielä puolitäynnä. MM-turnaus on prosessi, ensi viikon kvartsi on kisojen tärkein peli, ja kunhan maalintekoa vähän skarpataan, homma reilassa.

Täytyy vain toivoa että Lauri Marjamäki et co kestävät tämän pienen kulttuurieron. Että Suomen ykkösketju huomenna Sloveniaa vastaan on: Innostus – Ilo – Into. Että kakkosketjun muodostavat: Halu – Hauskuus – Hinku. Että kolmosessa pelaavat: Rento – Raikas – Retee. Ja lopulta nelosessa: Taistelu – Työ – Tulos.

Ja kun joukkuetta vielä valmentaa: Yhteistyö, niin avot…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s