One heart – one team

Oli sateinen, kalsea, kylmä alkutalven ilta. LP Viestin naisten lentopallojoukkue kokoontui Kisakallion urheiluopiston kotaan hakemaan yhteishenkeä.

Nauru raikui, ruoka maistui, yhteishenki pulppusi. Välillä suomeksi, välillä venäjäksi. Ja sitten englanniksi, kun kaikkien piti pysyä kärryillä. ”One heart – one team” sanottiin ääneen. Mutta ennenkaikkea se tuntui. Siinä arvostuksen hyvyydessä, toisen huomioimisessa, joka kodassa tunnelmana vallitsi.

IMG_2359Tein myös suht radikaalin huomion. Joukkueen pelaajat olivat äänessä. Valmennusjohto istui hiljaa. Koko illan. Kuunteli, katseli, huomioi, kunnes lähti yöpuulle. Ennen pelaajia!

Eilen kun radiosta kuuntelin joukkueen kapteenin Pauliina Vilposen onnenkyyneliä voittohaastattelun aikana tajusin 100%-sti mistä hän puhui kun ”kaikki uhraukset ovat tämän tunteen arvoisia. Ihan kaikki.” Niinpä. One heart – one team.

#MeidänKevät
Sydämellistä oli myös eilen tavata sympaattinen kiekkoilija Tanssii Tähtien Kanssa-finaalilähetyksen studioyleisössä. Kolmen Suomen mestaruuden ja kahden MM-pronssin Esa Pirnes kun oli kilpatanssijavaimonsa kanssa huudeilla.

Tuli tietenkin puhetta huomenna alkavista jääkiekkoliigan finaaleista, joissa Essinkin edustama kestomenestyjä Tampereen Tappara kohtaa syksyn, talven, kevään sensaation Kuopion KalPan. Joukkue jonka sisäinen koodi tällä kaudella on #MeidänKevät.

Esa Pirnes, Tapparassakin pelannut, tietää hyvin tamperelaisten läpeensä ammattimaisen pelisysteemin. Ehkä jopa hivenen puuduttavan, konemaisen pelisysteemin, jolla vastustaja lukitaan toimimaan porkkanahousujen ehdoilla. Rivien välistä huomasin, ihan kuten meikäläiselläkin, pienimuotoista sympatiaa KalPan suuntaan. KalPa, joka ei koskaan ole voittanut Suomen mestaruutta, on täynnä nuorta, pelotonta, vauhdikasta energiaa. Pelaajia jotka todella käyvät joka sylinterillä, pelaavat joka solulla ja isolla sydämellä haltioituneen kalakukkokaupungin kannustamana.

One heart – one team toteutui jo naislentiksessä, kun LP Viesti nitisti hallitsevan Suomen mestarin HPKn voitoin 4-1. Tapahtuuko näin myös kiekkoliigassa? Pystyykö KalPa suistamaan Tapparan menestysjunan raiteiltaan? Tuleeko tästä #MeidänKevät?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s