Lasikatto on jo aukaistu, nyt olisi rahakirstujen vuoro

Urheilun tarinat ovat joskus niin epätodellisia, että tuntuu kuin ne olisi kirjoitettu tähtiin.

Mari Laukkanen hakee vuodesta vuoteen avausvoittoaan ampumahiihdon kansainvälisissä koitoksissa. Ja kun hän sitten ottaa peräti kaksi voittoa putkeen, se tapahtuu samana vuorokautena kun hänen ampumavalmentajansa nukkuu pois.

Ja kun Suomen naisleijonat vuodesta vuoteen hakevat avausvoittoaan MM-kisoissa Kanadaa vastaan (saldo 0 voittoa, 20 tappiota), se tulee vuorokausi sen jälkeen kun he ensin ovat hävinneet odottamattomasti ja dramaattisesti Venäjälle. Kohta 44-vuotias Riikka Välilä oli jo ehkä haudannut voittounelmat Kanadasta, kun…. Noora Rädyt, Susanna Tapanit, kaikki vuosina 97-99 syntyneet nuoret alkavat latoa limppuja Kanadan häkkiin. ”Seuraava sukupolvi on aina parempi” kuten Henrik Dettman pruukaa sanoa.

Historiallinen voitto luo myös painetta kiekkopäättäjille vihdoin satsata reilusti myös naisiin – kiekkoilun kastittomiin – jotka pitkälti itse ovat tehneet itsestään hyviä. Talkoohengellä, peräksiantamattomuudella, olemalla itse oman pelaamisensa sponsoreita.

Nyt vihdoin, naisleijonat ovat saaneet Pasi Mustosesta päätoimisen päävalmentajan. Nyt vihdoin, naisleijonat toivottavasti otetaan todesta muidenkin kuin Tarja Halosen toimesta.

Nyt ollaan taas pikkuisen lähempänä sitä päivää, että joukkuelajeista haihtuu minun usein huomaamani tosiseikka: Poikiin satsataan jotta heistä tulisi hyviä. Tyttöihin satsataan, kun he todistavat olevansa hyviä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s